Tuesday, May 31, 2011

GJENBRUKSGLEDE I BERGEN - utstillingen jeg er med på åpner i morgen!Gjenbruk og redesign står i sentrum i sommerens utstilling i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum.
Med utstillingen “Brukbart” ønsker museet i Bergen å vise at gjenbruk og redesign er i vinden som aldri før. Dagens formgivere har fått et stort ansvar med å følge opp forbrukernes krav om mer fokus på miljø og gjenbruk. Det er muligens derfor at redesign er blitt en viktig trend innen dagens designfelt?

Utstillingen vil omfavne hele designspekteret, og presenterer klær, tilbehør, møbler og pyntegjenstander fra kjente og ukjente designere fra hele verden. Redesign kan være en av mange tiltak som kan være med på å realisere målsetninger om å redusere miljøutslipp, samtidig som det kan være en spennende og kreativ metode til ny design.

Det kan være mange årsaker til å benytte gjenbruk i ny design, i utstillingen har vi trukket fram disse fire faktorene; mangel, moral, mote og mulighet. Ofte er ikke årsakene entydige, men inndelingen er likevel relevant for å si noe om hva som har vært, og hva som er avgjørende i dag for at formgivere velger denne formen for design. Selv om redesign er blitt mote, er det på ingen måte noe nytt begrep. Det vil museet også vise med å presentere gjenstander fra sin egen historiske samling i sommerens mest miljøvennlige utstilling.

Utstillingen vises i Permanenten i perioden 2. juni – 28. august

4 comments:

 1. Å så spennende!! Skal på 3 dagers kurs i Bergen i juni, da skal jeg definitivt gå innom:)

  ReplyDelete
 2. Kjempespennende, gratulerer med utstilling!

  ReplyDelete
 3. Så spennende med utstilling!

  Så noe litt annet, du sa engang at du likte så godt de bildene jeg har på barnerommet vårt. Også kom jeg over et liknende bilde (tror det er samme kunstner) i en nettbutikk, og tenkte på deg. Her er linken hvis du er interessert: http://www.retrorosa.no/ds_product_info.php/products_id/297

  Ha en fortsatt fin Kristi Himmelfart:-)

  ReplyDelete